Herkese merhaba,
32 yaşındayım ve bekar bir kadınım. korunmasız ilişki yaşadım ve yaklaşık bir hafta sonra genital bölgemde sivilce tarzı oluşumlar belirdi. bir problem olduğunu anladım ve doktora gittim. 6 nisan 2024'te yapılan testte tip 16 ve tip 13 pozitif geldi. dünyam başıma yıkıldı. telaşeden hemen ilk doz aşımı oldum. ilk doz aşıdan sonra bendeki siğiller kendiliğinden kayboldu. diğer dozlarımı da vaktinde oldum. bu süre zarfında sadece 2 kere korunarak ilişki yaşadım. ahcc kullandım yaklaşık 1 kutu kadar. sigara kullanıyordum ama alkol kullanmıyordum (şu an ikisini de bıraktım)
aralık ayında test yaptırmaya karar verdim. tip 16 negatif geldi çok şükür. fakat tip 31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,67,68 genotiplerinden en az birinin pozitif geldiği sonunucu da aldım. doktora sorduğumda türlerin hangilerinin olduğunu tespit edilemediğini söyledi. bu ne demek oluyor. yani ben şimdi ne yapmalıyım. diğer türler pozitif geldiğinde ne olmuş oluyor. inanın psikolojim çok bozuldu. maddi ve manevi olarak bitiğim.
işin garip tarafı siğilim yok çok şükür ve hayatıma birini almak üzereyim. bunu ona nasıl açıklarım. ya da bir ilişki yaşarsak siğiller tekrarlar mı?
aşı olduktan sonra tüm siğillerim geçti. korunarak ilişki yaşadıktan sonra da tekrarlamadılar.. benim gibi olan arkadaşlarım illa vardır. lütfen bana yardımcı olun ben çok çaresiz hissediyorum kendimi çünkü
şimdiden çok teşekkür ederim.