Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 negatif 1 pozitif sonuç

  1. #1
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18-03-24
    Mesajlar
    108

    3 negatif 1 pozitif sonuç

    Arkadaşlar merhaba forumda bir süredir aktifim ve bu konuyu daha önce sizinle paylaştım benim ilk yaptırdığım hpv testim negatif gelmişti ancak o gün çok akıntım olması sebebiyle farklı bir labde tekrar test vermek istedim. teyit amaçlı 2. verdiğim test pozitif geldi tek bir tip için (68). yaklaşık bir hafta sonrasında ilk negatifi veren lable görüştüm tekrar test yaptılar yine negatif geldi. sonrasında elbette kafam çok karıştı kolposkopi oldum enfeksiyon çıktı ve tekrar ikisinden farklı oldukça bilindik bir hpv tarama cihazı kullanan çok güvendiğim bir labde test oldum. bunun sonucu da negatif gelmiş. (test öncesi reglim biteli çok olmamıştı ve kadın doğum muayenesi olmuştum o bölgeme ultrason yapıldı ultrasona jel vs sürüldü bu biraz kafamı karıştırdı açıkçası acaba bu yüzden mi negatif geldi diye ancak smear öncesi de spekuluma jel sürülüyor sanırsam?) bu durumda ne yapmalıyım neticesinde 2. labde pozitif çıkmıştım yani yanlış pozitiflik nasıl mümkün olabilir aklım almıyor bu olaylar boyunca hiçbir şekilde ilişkim de olmadı uzun bir süre

  2. #2
    Özel Üye drmedusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12-12-16
    Nereden
    İSTANBUL, YENİKAPI
    Mesajlar
    417
    Bence tıp 68 çikan yerde bir test daha yaptırın.eger aynı sonuç çıkarsa ciddiye alın. Negatif çıkarsa da negatif olarak kabul edin. Benim aklıma bu geldi.
    Yard.Doç.Dr Levent TÜRK (Dr. Medusa) Muayehane: Küçük Langa Caddesi, No:30 – 12 YENİKAPI/ İSTANBUL cep: 05414101491 – Asistanım serkan tel: 05464466340 Mail: drleventturk@gmail.com

    www.leventturk.com.tr

  3. #3
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-23
    Mesajlar
    369
    Alıntı drmedusa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tıp 68 çikan yerde bir test daha yaptırın.eger aynı sonuç çıkarsa ciddiye alın. Negatif çıkarsa da negatif olarak kabul edin. Benim aklıma bu geldi.
    Sayın Dr. Medusa,

    Mesleğinizde karşılaştığınız test sonuçlarıyla ilgili, özellikle yanlış negatif ve pozitif durumlarla karşılaştığınız deneyimleri paylaşabilir misiniz, bu tür sonuçlarla ilgili gerçek tecrübelerinizi duymak istiyoruz. Test sonuçları karşısında nasıl bir yol izlediğiniz ve hangi stratejileri benimsediğiniz hakkında bilgi almak bizim için çok değerli. Bu bilgiler, test sonuçlarını daha iyi anlamamızda ve benzer durumlarla karşılaşma olasılığında nasıl hareket etmemiz gerektiğini bize yardımcı olacaktır.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye