Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Doktor tavsiyesi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16-08-24
    Mesajlar
    5

    Doktor tavsiyesi

    Merhaba.
    %100 emin olmamakla birlikte sanırım hpv kervanına katılmış bulunmaktayım. 28 yaşında bir erkeğim. Bazı dermatoloji şikayetlerim için birkaç gün önce devlet hastanesi cildiyesine başvurmuşken testisimde belli belirsiz çıkan iki noktacığı da göstermek istedim. Birinin yerini bulamadım o an. Zaten küçücüktü. Doktor baktı ve isterseniz bu lezyonu yakabiliriz dedi. Ben hpv’den korktuğumu söyleyince “bu zaten hpv” dedi. Haliyle şok oldum. Neyse yakma işlemini kabul ettim düşünmeden ve hemen kriyoterapi denen bir uygulama yapıldı. Birkaç kere daha gerekebilir denildi ve ikinci randevu 45 gün sonraya verildi.
    İşlem sonrası akşam baktığımda lezyonumun tipi ve rengi değiştiği gibi derimde de kararma oldu. Açıkçası çok kötü bir görüntü çıktı ortaya. Bunu gördükten sonra tekrar bu işlemi yaptırmalı mıyım diye sorgulamaya başladım. Neyse ki ikinci lezyonumu bulamadığım için ona işlem yapılmadı.
    Korkmaya başladım…
    Aslında ağustos 2023’te aynı yerde baloncuklu bişey çıkmıştı. Yine korkup cildiyeye randevu almıştım. O ara o şeyi sıktım, kanattım falan. Neyse randevu gelene kadar yok olup gitmişti. Yine hpv’den korkmuştum o zaman da. Ama 4 yıldır bir ilişkim yoktu. yani 2020’nin başından beri. Nasıl hpv olabilirdi ki?
    Aralık 2023te kısa bir ilişkim oldu. Ardından haziran 2024te yine kısa bir ilişkim oldu. Ve şimdi hayatım boyuncaki 4.ilişkime başlayalı 1 ay olmuşken bu hpv meselesi canımı çok sıktı. Daha çok şu an ki partnerim için sıkılıyor canım. Ya ona bişey bulaştırdıysam diye düşünmeden edemiyorum. 3. Doz hpv aşısını geçen hafta olmuştu o da. Korur mu onu acaba?

    Neyse, aile hekimine gittim ertesi gün. Kadınlarda riskli olduğunu söyledi. Peki ama ben bir erkek olarak ne yapacağım? Neden bir test yapmıyor kimse?
    İstanbulda tavsiye edebileceğiniz ve bu işten gerçekten anlayan doktorlar var mıdır?

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16-08-24
    Mesajlar
    5
    Dün düşünüyordum acaba nerden bulaşmış olabilir bana diye. Çünkü ihtimal vermiyordum böyle bir şeye. 2023 Aralıktaki ya da 2024 hazirandaki ilişkilerimden bulaşmış olsa o zaman geçen sene çıkan şey neydi. Üstelik aynı yerde.
    Demek ki önceden bir şeyler olmuş gibi düşünürken birden dank etti. 2016-2020 arası süren ilişkimde partnerimin ablası bir tedavi görüyordu. Rahim ağzı kanseri olma ihtimalinden bahsediliyordu. Sanıyorum ki hpv imiş söz konusu hastalık. Yani bu benim şimdiki tahminim. Daha sonra arayıp sormayı düşünüyorum.

    Ve ben gerizekalı, bir gün kız arkadaşımda kaldığımda onun tıraş bıçağını kullandım nasıl olsa ilişkimiz var diye. Acaba o tıraş bıçağı tedavi olan ablaya mı aitti? Nasıl hiç düşünmeden kullandım o tıraş bıçağını ve 5-6 yıl sonra bu nasıl aklıma geldi. Gerçekten olmayacak şey. Ne diyeyim ki kendime.

    Ama diyelim ki 2018de bulaş oldu. 2023 ağustosta mı gösterdi virüs kendisini? Off bilemiyorum dostlar.

    Bir doktor önerin lütfen…

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16-07-24
    Mesajlar
    22
    Şuan lezyon var mı onu anlamadım. Bir kere kriyoterapş yapıldı dediniz galiba geçen sene,onun izi duruyor mu ? O yüzden mi istemiyorsunuz kriyoterapiyi

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16-08-24
    Mesajlar
    5
    Hayır geçen sene değil. Kriyo terapi 4 gün önce yapıldı devlet hastanesinde. İşlemden sonra lezyon sayısında artış oldu galiba. Gözüm tam seçemiyor ama 1 tane vardı şimdi sanırım bitişik halde 2-3 tane olmuş ve kararmış orası.
    2023 yılında aynı yerde baloncuklu bişey çıkmıştı ama doktora gidene kadar kaybolmuştu

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16-08-24
    Mesajlar
    5
    İki cildiye doktoru , 1 üroloji doktoru, 1 genel cerrah gördü testisimdeki lezyonu. Hepsi birbirinden beter ama son gittiğim cildiye resmen dalga geçti. Bir erkek olarak beni
    “kadın doğuma gidebilirsin”diye yönlendirdi.
    Bugün yolum başka bir iş için hastaneye düştü. Şans eseri kadın doğumun önünden geçerken doktorun yanına gidip durumu anlattım. “Sen o doktora tekrar git, bi yanlışlık var gibi bu işte” şeklinde bir cevap aldım.
    Hakkaten bu işte bir yanlışlık var.

    Bir erkek olarak hangi doktora gitmem gerekiyor?

  6. #6
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-23
    Mesajlar
    349
    Kimse yazmamış, ben yazayım aslında. HPV çok yaygın diyorlar ama sitede pek aktif insanlar yok. Neresi yaygın anlamadım. Kadınlar kulübü sitesinde yazanlar buraya yazmıyor mu acaba? Çünkü en kaliteli site bu sitedir.

    Kardeş, erkek olarak üroloğa gitmen gerekir. Jinekolog kadınları erkeklere bakmıyor ama üroloğa gitmeden önce sende siğil olup olmadığını öğrenmen gerekir. İki tane veya olmadıysa rahat etmen için üç tane dermatologa gidip siğil olup olmadığını teyit ettir. Eğer siğil varsa, laboratuvar testinde sürüntü testi yaptır. Sonra siğili yakma ve siğilden biyopsi testi yaptır. Ondan sonra o lezyonu ürolojide yak. Çünkü üroloji her gördüğüne siğil diyor.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye