Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: Anal hpv sürecimi bu başlikta toplamak istiyorum

  1. #1
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-06-24
    Mesajlar
    84

    Anal hpv sürecimi bu başlikta toplamak istiyorum

    Herkese Merhaba,

    Şuan saat 06.57 ve ben bu satırları yazıyorum. 25 yaşında bir erkek bireyim ve eşcinselim. Hayatı boyunca hep başarmaya çalışan, aile ilişkileri iyi, cinsel libidosu çok yüksek olmayan, sosyal biriyim. Yaklaşık 4 yıldır ciddi bir ilişkim var ve tek eşliyim. Partnerimden önce elbette ilişkilerim oldu ama o da uzun süreli 2-3 kişidir. Partneriminde benden önce uzun ilişkileri olmuş. Ben geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde HPV olduğumu öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı.

    Nasıl olurdu? Ben tek eşliydim, partnerime de güveniyorum ama nasıl olurdu?

    Teşhis öncesi aslında elime bir parça geliyordu ama ben bir türlü önemsemedim. Et katlantısıdır, önemsiz bir şeydir diyerek geçiştirdim. Bir gece aniden o bölgeme ayna ile baktığımda siğil benzeri bişiyler gördüm ve panik oldum. İnternete baktığımda zaten teşhisimi koymuştum ama durumun bu olmaması için dualar ediyordum. Yıllardır hastası olduğum ve çok güvendiğim cilt doktorumdan hemen bir randevu bulmuştum ertesi sabah’a ve koşa koşa gittim. Doktor teşhisi koydu ve Genel Cerrah’ta bakmalı çünkü iç kısmında da olabilir dedi. Ve benden CYBH testi de istedi. Kan testlerimi hemen o gün yaptırdım ve Genel Cerrah’ın yanına geçtim. Doktor bana bunları hemen almalıyız ve iç kısmında da olabilir ona da anaskop ile bakacağım dedi. Ben tabii, o an panikle kimseye de haber vermediğim için, korku haliyle bunu kabul ettim ve patoloji dahil 13.500₺’ye koterizasyon işlemini yaptırdım. İşlemi yaparken makat bölgeme yapılan iğnelerin acısını hâla hissediyor gibiyim. Doktor işlemi yaptı ve ben çok zorlandım. Oysa ki en başta hocam kolau bir işlem mi, benim işime dönmem gerek dediğimde evet demişti ama operasyon sonunda bana, sana 10 gün rapor vereceğim bu şekilde işe gidemezsin dedi. Ben tabii o an siz yazın ama ben giderim diyorum (tabii, lokal anestezi etkisi &#128578 hastaneden çıktım biraz istirahat sonrası ve eve döndüm. Tanıdık eczacımıza gidip gitmeme konusunda endişe duymuştum ama iyi ki de oraya gitmişim benimle çok ilgilendiler. Eczaneden eve bir dolu market poşeti ile dönmüştüm hayatımda hiç bu kadar büyük bir eczane poşeti almamıştım. 😂İçerisinde, batikondan, kremlere, ilaçlara, vitaminlere neler neler.. Ben esasında bu virüsü çok önceden aldığımı (yani 4 yıllık ilişkim içerisinde) ama bağışıklığımın tolere ettiğini ve şok diyetler yapmaya başlayınca bağışıklığımın düşüp, ortaya çıktığını düşünüyorum. Partnerimde görünürde hâla lezyon yok ama çok şükür kendisi sporcu, bağışıklığı güçlü biri 🧿 ona bağlıyoruz. Ben zaten sık sık hasta olan ve her fırsatta antibiyotik kullanan, şok diyetler yapan biriydim.

    İlk koterizasyon işlemi sonrası psikolojik olarak sönmüştüm. O rengarenk, cıvıl cıvıl, hayallleri olan, hayat dolu ben birden solmuştum. Çok şükür sevgilim süreci doğal karşıladı olabilir dedi. 🧿 Çünkü belki de tuvaletten kaptım, umumi tuvaletleri oturarak kullanıyorum çünkü. Onda hâla bir lezyon yok ama ben tabii bu süreçte hep kafamda kuruyorum. Onu çok seviyorum ya biterse, ya cinsellik bir dönem olmayacağı için beni terk ederse vs vs.. Ah kuruntular O da okyanus içerisinden bir toz tanesi kayboldu diye kendimizi suya mı atalım diyerek son noktayı koydu! Çok şükür, hamdolsun. 🙏🏻🧿

    İlk koterizasyon sonrası tam iki hafta evdeydim. Tuvalet benim için faciaydı. Ağrı normalde çok olmuyorda, tuvalet sonrası feci oluyor. Sıcak su oturma banyoları vs vs.. Bir de psikolojik olarak çok güçsüz olduğum için bu dönem de; annem ile yıllardır konuşmak istediğim bu yönelim konusunu da konuştuk, ağladık, sarıldık, annem çok şükür destekçim ve yanımda Allahım şükürler olsun. 🙏🏻🧿 İlişkimi hâla onaylamıyor ama konuyu biliyor ve yanımda doktorlara geliyor, benim için çevremizden doktor önerisi buluyor ve beni götürüyor. Yanımda çok şükür, insan o hastanelerde yalnız başına böyle zor işlemler yaptırınca ailenin, aile desteğinin önemini çok daha iyi anlıyor. İlk operasyon sonrası, tamponu çıkarırken makat bölgemden bayılacak gibi olmuştum, anne diye seslendim o an bu öyle değerli ki 🙏🏻

    Gel zaman git zaman Haziran ayında koter sonrası işe döndüm ama psikoloji kötü tabii, vitaminlere başladım. Vitabiotics Immunace, Venatura B12, Venatura D K2, AHCC ( bana ilk yüksek doz alerji yaptı sanki düşük ile devam ediyorum) Propolis, bol bol ev yoğurdu, kefir, bal vs. Sonra tatile gittim deniz, kum, güneş vs psikolojim bir tık daha yükseldi. Çevremde bu hastalığı yaşayan ve atlattığını duyduğum bir iki tanıdık olması ( bana anlatmadılar ama duydum) bana güç verdi. Psikolojik destekte alacağım.

    Tatilde her şey çok güzelken bir gün tuvaletimi yaparken biraz zorladım ve bir ağrı oluştu sol popoma vuran bir ağrı anlam veremedim. Bu arada, Genel Cerrahtan memnun olmadığım için doktor arayışındaydım. Tatil dönüşü ağrılarım devam ettiği için, dün bir tanıdık vasıtası ile büyük bir özel hastanede tanıdığın yakını olan bir Genel Cerrah’a muayene oldum. Süreci anlattım, gelişen ağrılarımı vs anlattım. Koter öncesi ben de hiç böyle bir ağrı yoktu dedim. Eliyle kontrol etti, suraf ifadesi değilti gibi geldi bana ki biraz soğuk bir doktordu anladığım kadarıyla. Ağrılarımın bel kaynaklı olabileceğini söyledi ama tuvalleten sonra ağrı oluyor diye yineledim. Çatlakların var dedi, HPV iç kısımda devam ediyor gibi görünüyor elle muayanede dedi ve benden İlaçlı MR alt bölge için, bir de Rektoskopi istedi. Hocam korkulacak kötü bişiy var mı dedim bunları isteyince. Yok sanmıyorum ama bakalım dedi, genel ikinci işlemden sonra bu siğiller nüksü azaltır vs dedi. Her ne kadar arada tanıdık olsa da özel hastanelerin para politikasını hepimiz biliyoruz. Anal HPV atlatan arkadaşlara hiç böyle tetkitler yapılmamış sanırım, elbette yapılması iyi ama muayane ve MR 3500₺, Rektoskopi ise; 8500₺ biyopsi olursa da 3000₺ oymuş. Ki bunlar Özel Sağlık Sigortam olduğu için düşen fiyatlar. Bilemedim ama güvenilir bir aracımız ve iyi olduğu söylenen bir doktorumuz var en azından şu sonuçlar çıksın ve içimiz rahat etsin istiyorum. Anal kanserden ve Kolon Kanserinden korkuyorum Allah esirgesin ama İnşAllah sadece HPV vardır ve bunu da İnşAllah tez zamanda atlatırım. Bu ağrılar ne ile ilgili bilemedim, tuvalet sonrası popomun sol kısmına vuruyor ve orada tek noktada ağrı yapıyor. İnşAllah güzel haberler ile sizi aydınlatacağım.

    Bu zor günleri atlatalım tez zamanda, bu forum iyi ki var içimizi döküp rahatlıyoruz.

  2. #2
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-04-24
    Mesajlar
    82
    Ne güzel, hem annenin hem de arkadaşının yanında olması, merak etme daha çok gençsin tabi ki atlatacaksın. Moralimizin yüksek tutacağız ve yapılması gerekenleri yapacağız.. Bu arada fiyatlar çok yüksek maalesef eğer koterizasyondan her defasında ücret alacaklarsa, kriyoterapide düşünebilirsin. Onu yapan dermatologlar genelde bi defa ödemesini aldıktan sonra ki seansları ücretsiz yapıyorlar. Hepimize sağlık diliyorum ve en kısa sürede bu illetten kurtulmamızı inşallah.

  3. #3
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-06-24
    Mesajlar
    84
    Alıntı Ozlemm. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne güzel, hem annenin hem de arkadaşının yanında olması, merak etme daha çok gençsin tabi ki atlatacaksın. Moralimizin yüksek tutacağız ve yapılması gerekenleri yapacağız.. Bu arada fiyatlar çok yüksek maalesef eğer koterizasyondan her defasında ücret alacaklarsa, kriyoterapide düşünebilirsin. Onu yapan dermatologlar genelde bi defa ödemesini aldıktan sonra ki seansları ücretsiz yapıyorlar. Hepimize sağlık diliyorum ve en kısa sürede bu illetten kurtulmamızı inşallah.
    Ah Özlem çok teşekkür ederim, sağlık bizlerle olsun kurtulalım bir an önce. Sadece rektoskopi korkuttu beni acaba anal kanser miyim, rektum kanseri miyim diye kafamda kuruyorum. Daha önce forumda hiç rastlamadım rektoskopi olan birine. İnşAllah iyi sonuçlar alırım. Koterizasyon daha iyi diyor herkes ve iç kısımda olduğu için kriyo pek önerilmiyor. Senin sürecin nasıl ilerliyor. 🙏🏻

  4. #4
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-04-24
    Mesajlar
    82
    Ben rektoskopi oldum basur nedeniyle hiç ağrılı bir işlem değil, ayrıca içeride siğil var mı diye de bakıldı çok şükür yoktu. En son pazartesi günü 2 tane siğil yaktı doktorum koterizasyonla ve görünürde başka yok dedi ama elime bir şeyler geliyor maalesef patoloji sonucumu bekliyorum ve pazartesi kontrole gideceğim. Sürecim de aynı ilerliyor yani vitaminleri eksik etmiyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, çok kafama takmamaya ( takıyoruz yine de ) böyle… senin nasıl ilerliyor? Rektoskopiden korkma ve kanser vs degilsindjr lütfen bu nedenle de kendine stres yapma, inan o kadar çok video izledim ve her doktor çok yaygın olduğunu ve çoğu kişi haberi olmadan hayatı boyunca yaşadığını söylüyor yani atıp geri bulaştırıp vs. Biz en azından biliyoruz, ha bir de ibb aşıları 26 yaşa kadar bedava yaptı diye hatırlıyorum, aşılarını yaptır mutlaka, hem sen hem arkadaşın.

  5. #5
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-06-24
    Mesajlar
    84
    Alıntı Ozlemm. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben rektoskopi oldum basur nedeniyle hiç ağrılı bir işlem değil, ayrıca içeride siğil var mı diye de bakıldı çok şükür yoktu. En son pazartesi günü 2 tane siğil yaktı doktorum koterizasyonla ve görünürde başka yok dedi ama elime bir şeyler geliyor maalesef patoloji sonucumu bekliyorum ve pazartesi kontrole gideceğim. Sürecim de aynı ilerliyor yani vitaminleri eksik etmiyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, çok kafama takmamaya ( takıyoruz yine de ) böyle… senin nasıl ilerliyor? Rektoskopiden korkma ve kanser vs degilsindjr lütfen bu nedenle de kendine stres yapma, inan o kadar çok video izledim ve her doktor çok yaygın olduğunu ve çoğu kişi haberi olmadan hayatı boyunca yaşadığını söylüyor yani atıp geri bulaştırıp vs. Biz en azından biliyoruz, ha bir de ibb aşıları 26 yaşa kadar bedava yaptı diye hatırlıyorum, aşılarını yaptır mutlaka, hem sen hem arkadaşın.
    Çok geçmiş olsun Özlem tekrardan. Benim makat ağrılarım olduğundan ve iç kısımda da olduğundan siğiller önce ilaçlı MR, sonrasında da Rektoskopi önerdi doktorum. Çok endişelendim, çok korktum valla. Zor bir süreç hepimiz hemen atlatalım. Benim iç kısımda olduğunu biliyorum ama doktor neden anaskop yerine, rektoskopi yapmak istedi onu pek anlayamadım. Çarşamba günü rektoskopi olacağım İnşAllah ondan çıkan sonuca göre de, tedavim şekillenmiş olacak. Umarım tez zamanda atlatırız. Seninde ağrısız ve acısız bir şekilde kurtulmana çok sevindim, patoloji sonucunda tertemiz çıksın İnşAllah. Bazen diyorum ki; hiç bu kadar detaylı baktırmadan keşke, klinik gibi bir yerde kotere başlayıp süreci tamamlasaydım.

  6. #6
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-04-24
    Mesajlar
    82
    Basurla ilgili problemin vardır belki senin görmediğin? O nedenle rektoskopi olabilir ya da içte varsa daha derinde olabilir mantığıyla da olabilir, bilemedim. Bence detaylı bakılması sadece yakılmasından iyidir, öyle düşün. Eğer bir şey varsa da hemen kurtulursun çünkü yoksa hep tekrarlar. Doktoruna güven bence, zaten tanıdık vasıtasıyla gitmişsin, doğru olanı yapıyordur ve bazı doktorlar fazla açıklama yapmıyor maalesef, bunu yapalım şunu yapalım ama açıklama yok önlem amaçlı yapıyordur bence, kesin çözüm olması için. İnsallah hep birlikte atlatalım, bir daha da yakalanmayalım gerçekten, Allah başka dertler vermesin… teşekkür ederim inşallah temiz gelir ama siğilden yine bir hpv türü geleceğine eminim, 16 gelmişti doktorum bilmiyordu yine yollamış olduk, gerçi belki başka tür gelebilir, inşallah ekstra bir şey gelmez… senin için de öyle, inşallah hemen geçip gider.

  7. #7
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-06-24
    Mesajlar
    84
    Alıntı Ozlemm. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basurla ilgili problemin vardır belki senin görmediğin? O nedenle rektoskopi olabilir ya da içte varsa daha derinde olabilir mantığıyla da olabilir, bilemedim. Bence detaylı bakılması sadece yakılmasından iyidir, öyle düşün. Eğer bir şey varsa da hemen kurtulursun çünkü yoksa hep tekrarlar. Doktoruna güven bence, zaten tanıdık vasıtasıyla gitmişsin, doğru olanı yapıyordur ve bazı doktorlar fazla açıklama yapmıyor maalesef, bunu yapalım şunu yapalım ama açıklama yok önlem amaçlı yapıyordur bence, kesin çözüm olması için. İnsallah hep birlikte atlatalım, bir daha da yakalanmayalım gerçekten, Allah başka dertler vermesin… teşekkür ederim inşallah temiz gelir ama siğilden yine bir hpv türü geleceğine eminim, 16 gelmişti doktorum bilmiyordu yine yollamış olduk, gerçi belki başka tür gelebilir, inşallah ekstra bir şey gelmez… senin için de öyle, inşallah hemen geçip gider.
    Güzel haberlerle olsun Pazartesi İnşAllah Özlem’cim. Ben de bu sabah İlaçlı MR’ımı çektirdim. Çarşamba’da Rektoskopi var, rektoskopiyi kendi doktorun mu yaptı? Hemen sonucu ya da yorumu çıkıyor mu? Parça alınması durumu söz konusu olabilir dediler ama anlayamadım. Allahım kötü hastalık korkusu. Lütfen dua edin, her şey yolunda ve güzel çıksın! 🙏🏻🙏🏻

  8. #8
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-04-24
    Mesajlar
    82
    Ayyyy inşallah çok sagol, inşallah senin de ve herkesin temiz gelir hereeyi… kendi doktoruma oldum evet, hem operasyonu hem rektoskopiyi Sevcan hoca yaptı ve rektoskopi sonrası yanına uğradım temiz olduğunu söyledi, yani senin de hemen söyler sonucu, merak etme temiz gelecektir.

  9. #9
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    20-06-24
    Mesajlar
    84
    Alıntı Ozlemm. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayyyy inşallah çok sagol, inşallah senin de ve herkesin temiz gelir hereeyi… kendi doktoruma oldum evet, hem operasyonu hem rektoskopiyi Sevcan hoca yaptı ve rektoskopi sonrası yanına uğradım temiz olduğunu söyledi, yani senin de hemen söyler sonucu, merak etme temiz gelecektir.
    İnşAllah Özlem 🙏🏻 Senin de bugün dü sanırım doktor randevun İnşAllah güzel sonuçlarla gelsin. 🧿

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29-06-24
    Mesajlar
    14
    20 yaşındayım, aynı durum 2 kere kriyo yaptırdım, nüks devam ediyor. Aldara kullandım etki etmedi son kez 10 gün kadar önce şehir hastanesinde koter yaptırdım azalmış gibi fakat hâlâ var. AHCC 4. kutudayım

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye