Alıntı güzelgünler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, kadınım, 28 yaşındayım. büyük ihtimalle ağu 2019’da kaptım bunu. 2020 nisan gibi anüs çevresinde 2 çıkıntı fark ettim. kıl kökü dedim ve üstünde durmadım. ağustos 2020’de vajina girişi etrafındaki dış dudaklarda birkaç tane daha çıkıntı gördüm, ve kaşıntıları artık iyice rahatsızlık vermeye başladı. hpv’den asla haberim yoktu. bu yüzden panik yapmadan araştırmaya başladım. kasım 2020’de artık iyice dank etti ve kadın doğumda muayene, pap smear ve tiplendirme yaptırdım. sonuç smear temiz ve tip 6 hpv ile enfekteyim. konduramadım kendime. moralman çöktüm. aileme kesinlikle söyleyemiyorum. en yakın arkadaşlarıma bile söyleyemiyorum çünkü utanıyorum. tek başıma maddi manevi mücadele etmeye çalışıyorum. kendime o kadar kötü davrandım ki. o..... bile dedim kendime. talihsizliğime yandım. hayatımda toplam 3 kişiyle beraber oldum. herkes herkesle yatıp kalkıyor ama beni buldu dedim... gerçekten psikolojim çok kötüledi. iyi ki bu forumu buldum. bir umut olduğunu aylardır ilk kez burada gördüm. gittiğim doktor kurtulmamın imkansız olduğunu ima etmişti çünkü... aylardır ilk kez bunu konuşabileceğim birileri varken birkaç soru sormak istiyorum:
1) ahcc benim için çok pahalı. ben zaten çok iyi besleniyorum. son 1 yılda sağlıklı beslenmeyle 20 kilo verdim. sigara, alkol hiç kullanmıyorum. c, d, çinko, lipozomal kuersetin, lipozomal kurkumin, propolis, her gün 1 diş sarımsak, bağışıklığı güçlendirici ne varsa yapıyorum. ahcc olmadan da umut var mı sizce?
2) gittiğim doktor her sene pap smear, 5 yılda bir de virüs tiplendirme testi yaptır dedi. bende sadece tip 6 çıktı. doktor başka tip virüs de olabilir, fakat henüz uykuda olabilir dedi. başka tip de taşıyor olabilir miyim? sonradan çıkar mı?
3) vulvamda kızarıklık, kaşıntı, batma var. ama siğil yok. doktor travazol verdi, kullandım, işe yaramadı. başka ne olabilir? travazol yan etki yapıp daha beter etmiş midir?

şimdilik bu kadar olsun... bu forum iyi ki var. cidden. sayenizde artık tünelin ucunda bir ışık görebiliyorum... cevaplarınız ve vaktiniz için teşekkür ederim...
1) Ahcc olmadan da umut var fakat bir an önce bundan kurtulmak için maddiyatımızı zorluyoruz ama onu kullanamıyorsanız KRC Derma Endovir Takviye edici tablet kullanabilirsiniz çünkü hpv gibi hastalıklar için en önemli takviyelerin karışımı var. AHCC ye maddi gücüm yetmeseydi kesinlikle Endovir kullanırdım ancak Endovir de çok ucuz değil 1 aylık. Yani 30 tableti 200 tlye denk geliyor. Karşılayabilirseniz eğer bunu Endovir yeterli olacaktır. Endovir ile ilgili bir kanıtlanmış deney yok o yüzden AHCC kullanıyoruz. Ama ahcc içindeki mesela beta glukan maddeleri falan da endovir içinde var.

2) Başka tip virüs olabilir, evet uykuda olabilir. Başka tip taşıyor da olabilirsiniz ama taşımıyor da olabilirsiniz çok düşünmeye gerek yok 6 ayda bir smear testi yaptırmanızı öneririm. Başka tip taşıyorsanız mesela tip 16 yüksek riskli bunu bilmeniz bana kalırsa önemsiz çünkü maddi durumunuz zorlanıyormuş. Onun yerine daha smear kontrollerini sıklaştırarak önlem alınabilir.

3) Hpv kaşıntı, yanma gibi şikayetler evet yapabiliyor ben erkeğim ve bende de oluştu bu tür yanmalar ve kaşıntılar ama tecrübelerime göre bir zaman sonra geçiyor. Sizdeki virüs yükü daha yeni alındığı için virüs yükünüz azalmadığı için kaşıntı yapıyor olabilir. Mesela bende siğil çıkmadan önce kasık bölgemde bir yanma oluyor öyle anlıyorum siğil çıkacağını ben fiziksel olarak siğil çıktığını hissediyorum garip olabilir belki başkalarına göre bu. Travazol kullanmıştım ben iyi gelmişti ama kadın genital bölgesi farklı tabii. Kadın olmadığım için karşı cins arkadaşlarım bir el atarsanız sevinirim bu soruya.

Tip 6 yı kafana takma smear sonuçların çok yüksek ihtimalle temiz gelecek her seferinde ama önlem almak amaçlı smear testi yaptırmak gerekir. İlk evrede 6 ayda bir sonra yılda bir yaptırırsınız sorun kalmaz. Smear temizse siğilleri kafana takma geçici gidici her şey