Bnmde agızımda var doktor bana hc takma ahcc onları yok edecek dedı nekadr dogru bılemem tabı
Bende öksürük ve nefes darlığı başladı. Dilimin altında kabarcıklar var ve azı dişlerimin bitiminde beyaz pütürlükler var. Özel kbb ye gittim, bir şey yok diyor. Dil altındakiler normal yapı, öksürük ve nefes darlığı psikolojik, beyaz pütürler yağ bezesi dedi. Parça alıp patolojiye görderelim dediğimde de gerek yok ben milyon tane bunlardan gördüm dedi. Umarım öyledir.
O dedıgın beyz puturcukler benım dıs etlerımdede var hatta yanak ıclerımde bıle var ve benm agızımda sonuc 6 cıktı kesın bırus var ama onlar sıgılmı bılmıyorum
Arkadaşlar merhaba. Ben de tip 16 mevcut ve son zamanlarda ağzımda orafarenks bölgede siğile benzer bir yapı gördüm. 7 tane doktor gezdim birisi siğil aldıralım dedi diğerleri ya patoloji istedi ya da siğil değil granülom dediler. Ama ben çok panik bir durumdayım. Öncelikle bu virüs ağızdan atılabiliyor mu? Ağzında siğil olup yaktıran biri var mı bana akıl verin lütfen napıcam şaşırdım. İstanbulda gelişim lab. Tel açtım test için bana aparat yollayacaklar. Kanser yapma riski nedir ağızda? Ameliyat kısmı çok mu zor ve acılı? Çok korkuyorm gerçekten psikolojimi alt üst etti.
Ağızdan da atılır, penisten de atılır, vajinadan da atılır hpv negatif olursun korkma. Agızda çok sık nüks etmiyor zaten. Ama mutlaka agzındakine müdahale ettirmeni tavsiye ederim.
Teşekkür ederim Tip 16nın ağzımda olmasından çok fazla korkuyorum ağzında olup daha sonra atlatan var mı? İç organlara geçer mi oradan?
HPV'nin ilişlilendirebileceği organ ve dokular: vajina, vulva, rahim ağzı, kalın bağırsak, ağız içi, dil, bademcik, geniz, gırtlak. Daha ötesine dair bir şeye rastlamadım. Mesela HPV sebebiyle akciğer kanseri olan birini okumadım. Ama rahim ağzı kanseri olursanız, o akciğere metastaz yapabilir, o başka. Yalnız bu durumlar genellikle takip edilmeyen, bağışıklığı düşük insanlara ait vakalar.
Yine bu başlık altında yazdığımı tekrar ediyorum: Ağız dokusu daha güçlüdür, vücudumuzun pek çok bölgesine göre. Aslında ağız içine operasyon, kriyo ya da interferon alfa-2B iğnesi şeklinde 3 farklı tedavi uygulanabiliyor ama nedense pek tercih etmiyor doktorlar. Sanırım ağız içinde iyileşmenin kendi kendine olacağını düşünüyorlar. Çok abartmadan, 5-10 saniyelik çalkalamalar halinde günde 2 kere sirke deneyebilirsin.
Ağzındaki değişimleri kontrol edeceksin. Düzenli doktora göstereceksin.