ArkadaÅŸlar merhaba,
28 yaşında bir erkek bireyim. Genital siğilleri (9 adet ufak) fark edip kendi kendime teşhis koydum ve üroloji Doktoruna gittiğimde oda teyit etti.
Kriyoterapi ile yakılması gerek olduğunu ve tekrar ettikçe yakılması gerektiğini ve vücuda virüsün bir kere bulaşı halinde ömür boyu vücutta kaldığını, bağışıklık sisteminin düştüğü zamanlarda sürekli hayat boyu tekrar edebileceğini söyledi. Bu yorum üzerine tezler, makaleler farklı Prof Dr. Yorumları vb incelediğimde 1-2 yıl içerisinde vücuttan tamamen bağışıklık tarafından atıldığı bilgisi de mevcut.
Ancak internet mecrası dışında 3 ayrı Üroloji doktoruda aynı şeyi söyledi lezyonlar geçse de sürekli tekrarlayabilir vücuttan virüs atılmaz diye ortada var olan 2 zıt bilgi var.
Açıkçası kafam çok karıştı bu virüsün sadece bana bir zararı olması beni bu kadar etkilemezdi ancak hayatımı paylaşmak isteyeceğim birine de bunu bulaştırma ihtimali hayatım boyunca hiç geçmeyecek olması çok can sıkıcı beni açıkçası evlilikten de cinsellikten de oldukça soyutladı ve itti.
Bu virüs ile önceden tanışan ve atlatabilen vücuttan tamamen atılan var mı? Siğil lezyonları oluşmada dahi vücutta bulunup bulunmadığını partnerimize bunu bulaştırıcaz mı endişesi ve şüphesi ile nasıl hayatı idame ettiricez
Bilgisi, deneyimleri olanların yorumları ve desteklerini rica ediyorum.