Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: bir umut için

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-04-24
    Mesajlar
    12

    bir umut için

    Herkese merhaba. 24 yaşında aktif cinsel hayatı çok olmayan biriydim. İlk cinselliğimi 22 yaşımda ve en kötüsü farkında olmadan yaşadım. Olan biteni kafamı kaldırıp baktığımda görmüştüm ve yıkılmıştım. Bir kadın olarak en başta bunu zaten bir süre kaldıramadım oysa partnerimin bakire olduğumu bilmesine rağmen bunu yapması onun için sorun olmayıp konuştuğumda beni hiç sallamadı ve hatta benden ayrılıp 4 ay içinde başkasıyla evlendi . Bu süreci atlatmam dahi benim için zor olmuştu. Kısa süre sonra hayatıma giren başka biri oldu cinsellik yaşandı. Derken yıllar sonra 2024 yılında bölgemde ben olduğunu sandığım şeylerin siğil olduğunu öğrendim. Ne düşünmem gerektiğini cidden bilmiyordum. Ablamlarla durumu paylaştım biri mikrobiyoloji uzmanı konuya hakimdi. Annem gizli bir şekilde özel bi doktora gittik hemen ilk doz aşımı oldum ve siğillere tca sürüldü. Tca kesinlikle işe yarıyor ama sonradan yine oluşumum oldu tca onları da geçirdi. Tiplendirme testim sonucu 16-18 ve 2 tür daha pozitifti ve en şoku cın3 olmamdı. 12 gün önce leep oldum anneme süreci anlattık şok olmuştu. Leep sonrası kanamam regl dışı olmadı ağrım da şu an yok. İyiyim ve daha iyi olacağımı düşünüyorum. 2.5 aylık süreçte bu noktaya geldim oysa bu virüs bende 1 yıldan fazladır mevcutmuş. Leep sonrası sınırlarım negatif geldi evde mutluluktan ağladım. Bir süredir tek yaşıyordum öğrendiğim gün de tektim aklıma o gün geldi ve şöyle düşündüm. Olacak olan oldu iyiyim gereken yapıldı. Arya ve bu siteyi 2.5 aydır okuyorum takip ediyorum. Bugün yazmak kısmet oldu. Doktorum ahcc veya hapyvir vereceğini söyledi. Bağışıklık durumumu bilmiyorum çok sigara içen biriydim bırakamadım ama azalttım. 10 Haziranda 2. doz aşım var ve takviye kullanmaya başlayacağım. Umarım okuyan herkes bana destek olur. Bu durumu yaşamayan birinin anlayacağını düşünmüyorum. Kız arkadaşlarımın hepsi benden sonra test vermeye ve aşı olmaya ikna ettim. Ben yaşadım onlar yaşamasın mantığındayım. Her gün kefir ve ev yoğurdu tüketiyorum. Kahvaltıda yeşil çay içiyorum ama takviye almadığım için psikolojik olarak yetersiz hissediyorum kendimi.

  2. #2
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    17-01-23
    Mesajlar
    260
    Canimm o kadar benziyoruz ki . Sanki kendim yazmisim gibi okudum. Ben de 24 yasimdayim ve 22 yasimda ilk birlikteligimden kaptim. Iliski sonrasi baslayan kaşıntılarla gittim ve siğil…. Ve ben de yakaladığımda yani 2 sene sonrasında, cin3 de yakaladım. Bi sene sonra leep oldum cünkü deflagyn e şans vermiştim ama maalesef yeniden 3 seviyesine geldi,temizlediğim hücreler. Anyway cok sevindim sınırların negatif olmasına aşı gerçekten işe yarayacak yeşil çay ve ev yoğurdu kombosy bağışıklık deposu şeyler zaten. Ahcc plasebo etkisi geliyor bana ne kadar bilimsel veriler olsa da inanasım gelmiyor bu cok önemli değil. Bu forumda sigara icip de hpv16sınu temizleyen oldu güzel beslenme ve aşıyla. Ahcc de kullandı tabi ama etkisini bilemeyiz. Ailenin arkasında olmasına çok imrendim ne kadar şanslısın…. Ben her şeyi kendim göğüsledim üstelik kpss çalıştırken oldu hepsi. O kötü günler geride kalıcak sakın korkma ve şükredicez ya hiç öğrenemeseydik diye. Her şeyde bir hayır vardır. Tekrar geçmiş olsun. (Sigarayı bırakmamız lazım) ben de günde 5 falan iciyorum. Bırakırız bakalım

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-04-24
    Mesajlar
    12
    bende yeni mezun olup memleketime geldiğimde kpss çalışmaya başlamıştım. Bir gün kanepemde ders molasında kahve içerken aklıma o benler geldi bakmak istediğimde yayıldığını görüp önce ablama sonra internet üzerinde araştırma sonucu öğrendim hpv olduğunu. Ablamlar destekçi ama anneme ameliyat durumunda söylemek zorunda kaldık çünkü gerçekten zor bi süreç bu. Ben her zaman yanındayım bilmeni isterim bana her zaman mesaj atabilirsin her konuda hem de. Cidden benzer çok şeyimiz var bu süreçte ama aşacağız. Sigara asla içmemeli ve ahcc tarzı takviye almalıyız çünkü gittiğim doktor ahcc ve hapyvir takviyelerinin önemli olduğunu söyledi hafta içi kontrole gittiğimde alıcam takviyeyi

  4. #4
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    17-01-23
    Mesajlar
    260
    Çok teşekkür ederim. Sen de bana istediğinbher şeyi sorabilirsin. Evet bırakmamız gerekiyor.

  5. #5
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    02-04-24
    Mesajlar
    32
    Ben de hayatımda ilk kez ilişki yaşadım. Erkek arkadaşım bana o kadar iyi davranıyordu ki hayatım boyunca onla mutlu olacağım sandım. Ancak yılbaşında çok saçma bahaneler öne sürerek ayrıldı benden. Üstelik sonraki süreçlerde öne sürdüğü bahanelerle alakası olmayan bir yaşam sürmeye başladığını gördüm. Ben ise yaşadığım psikolojik buhran esnasında genital bölgemde bazı benler gördüm. Bu lezyonları görünce başta önemsememiştim sonradan çoğaldığını fark edince doktora gittim ve 3 farklı doktor herhangi bir test yapmadan hpv değil dedi. 1 tanesi kesin hpv diyip biyopsi aldı ve “kondilom olduğu düşünülmüştür” şeklinde sonuç geldi. Açıkçası ben de hpv ye asla benzetmedim çünkü dışarı doğru kabarık değil derime düz halde kolumda çıkan nokta kadar ben. Ama dermatolog hayır hpv diyip kriyoterapi yaptı. Hpv testi yaptırmadan kriyoterapi yaptırdığım için hpv testi ile arasında 1 ay olması gerekiyormuş. O yüzden de türünü hala bilmiyorum. 8 haziranda 2. Doz aşımı olacağım. En son 2 tane lezyon kalmıştı onları da kendim duoderm ve iyot kullanarak yaktım. Şuan hiçbir şey kalmadı ahcc ve yeşil çay ile birlikte bazı takviyeler kullanıyorum. Hpv değil diyen doktorlardan birine smear testi yaptırmıştım o temiz geldi ancak smear hpv birlikte yapılıyor şeklinde bir şey bilmediğim için doktor da söylemedi o yüzden hpv testim hala askıda. Tüm bunlar 2 ay içinde meydana geldi hayatı aşırı sorgulamaya başladım umarım bir daha ne hayal kırıklığı ne de böyle bir şey yaşamayız.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-04-24
    Mesajlar
    12
    umarım tekrarını yaşamayız ama zaten bu bilinç ile artık yaşayacağımızı sanmıyorum. Siğillerinin şimdilik tekrar dahi etmemesi de güzel bence smear testin de temiz gelmiş bence tipin ne olursa olsun leep olmadan zamanla takviye ve güzel beslenme ile bunu negatif yapacaksın. Böyle iyi düşünmelisin kendine destek olmalısın. Birbirimize sürecimizi yazıp destek olalım.

  7. #7
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    15-02-23
    Mesajlar
    160
    Tekrar hpv olmanizin sebebi nedir acaba? Negatif olduktan sonra cinsel birliktwlik mi yasadiniz yoksa hicbirsey olmadihi halde mi cikti?

  8. #8
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-04-24
    Mesajlar
    12
    bana mı sordunuz bilmiyorum ama ben tekrar hpv olmadım. Hpv olduğumu geç farkettim sadece

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29-01-23
    Mesajlar
    11
    Merak etme hepsi geçecek 2017 de bende senin gibiydim şimdi atlattim 3 yaşında kızım var her sene gözlem altındayım miss gibiyim tekrarlamadi. Yasin çok genç hepsi geçecek yalnız değilsin.

  10. #10
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    08-04-24
    Mesajlar
    12
    tekrar herkese merhaba. Maalesef genital siğillerim çıkmaya devam ediyor. Doktorum sakin olmamı tedaviye yeni başladığımızı bunun doğal olduğunu söyledi tca ile tedaviye devam ediyoruz. 7 haziran sabahı ahcc kullanmaya başladım time healty marka. Her sabah kahvaltıdan 1 saat önce 3 mg(6 tablet) alıyorum. İlk gün içmesi zor gelmişti ama şu an alıştım bile. Umarım her şey benim için daha güzel olur en azından siğillerim çıkmayı bıraksa cidden çok mutlu olucam hastalığı bana unutturmuyor çünkü bu durum

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye