trying Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkür ederim Arya. Buraya yazacağımı hiç düşünmezdim açıkçası. Ama böyle bir platformun olması ve aktif bir şekilde sizinle konuşabiliyor olmak o kadar rahatlatıcı ki anlatamam. İnternette çok büyük bir bilgi kirliliği mevcut. Bunların yarısı insanı korkuya düşürürken yarısı da süreci ciddiye almamasına sebep oluyor. Onlarca doktorun yazısını okuyup YouTube videolarını izledim. Hepsinin dediği tek bir şey var, eğer sizde siğil varsa korkmanıza gerek yok yüksek riskli olmanız aşırı düşük ihtimal. Ama nedense hem burada hem de sonrasında çevremden öğrendiğim kadarıyla birçok kişinin hem siğili ve hem de yüksek riskli HPV virüsü varmış.
Bu arada gerçekten stres yüzünden günlerdir bitkisel hayatta gibiydim. Her gün foruma girip destek ekibim bir şey yazmış mı diye kontrol ediyorum, çok daha iyi geliyor. 😅 Biraz daha stresli düşünceleri bırakmayı başardım en azından. O kadar kafama takmışım ki bu durumu, doktorun bana HPV'den kurtulmak için neler yapmam gerektiğini anlattığı bir rüyayla uyandım. Bu sürecin bir yandan da hayatımda bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum nedense. Kendimi daha fazla korumam ve kendi değerimi bilmem gerektiğini anlattı sanki bana. Belki de sürecin duygusallığıyla saçmalıyorum, bilemiyorum. 🙃
Umarım en kısa zamanda ben de senin gibi çevremdekilere "x zamandır hpv negatifim" diyebileceğim zamana ışınlanırım. Ki zaten korktuğum şey HPV değil, ailemin bir şekilde bundan haberdar olması. Yoksa HPV'yi yenmemiz konusunda en ufak bir şüphem yok.
Bu arada bu süreci yaşarken cinsellikten uzak durmam gerektiğini duymaya bile gerek yok. Tam anlamıyla düşününce bile midem bulanmaya başladı. Aseksüellik yüklendi bir anda bünyeme. Yaşadığım bu travma için tedavi sürecimi tamamladıktan sonra psikoloğa da gitmeyi düşünüyorum. Yoksa erkeklerle pek barışamayacak gibi duruyorum. :')
Son olarak AHCC'den çok umutluydum ama sağlığımı tehlikeye atmak da hiç istemiyorum. Nedense biraz tanımlayıcı bir hastalık olduğu için anonimliğimi korumak adına burada söyleyemiyorum bağışıklık sistemi hastalığımı. Ama kesinlikle D vitamini için takviye satın alacağım eczaneden. Koterle yaktırdıktan sonra umarım çıkmaz ama çıkarsa da dediğin gibi kriyoterapiyi deneyeceğim. Şu an tek umudum HPV Smear'imde yüksek riskli hiçbir şeyin çıkmaması, işlemden sonra siğillerden ömür boyu kurtulmuş olmak.
Bu arada şunu da sormak istiyorum. Doktor bana operasyon öncesi bölgeyi temizlemen gerekiyor dedi. Ama jilet yok, tüy dökücü yok, ağda yok... Ameliyat eldiveniyle de canımın çok yanacağını biliyorum. Makasla kısaltmak da bölgeyi temizlemek için çok uygun değil gibi geliyor. Acaba hastaneye o gün jilet götürsem de doktorun yapmasını mı rica etsem? Ne çözüm bulabilirim bilmiyorum. Kıllar yüzünden bir iki siğili gözden kaçıracaklar diye endişe kapladı içimi. Sonra kalan o bir iki siğil yayılıp tekrar aynı şeyi yaşamama sebep olur diye endişeleniyorum. Bu konuda fikrin var mı? Yine uzun oldu kusura bakma ama burada mektup arkadaşıymışız gibi de hissetmiyor değilim. 🥲