Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: SiÄŸil? HPV?

  1. #1
    era
    era isimli Üye þimdilik offline konumundadýr
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30-09-24
    Mesajlar
    2

    SiÄŸil? HPV?

    Öncelikle herkese selamlarımı iletiyor, bu illetle uğraşan ya da gerisinde bırakanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

    34 yaşında erkek bireyim. Eşimle 6 senedir beraberiz ve 2 yaşında çocuğumuz var. Eşimle evliliğim süresi içerisinde herhangi farklı biriyle bir ilişki yaşamadım, ki eşime de bu konuda koşulsuz şartsız bir güvenim var. Gerek işimiz olsun, gerekse ortak sosyal çevremiz olsun hayatımızın büyük bir bölümünü zaten birlikte geçiriyoruz.

    Daha önce HPV ile ilgili herhangi bir bilgim ya da duyumum olmadı. Ancak zamanını tam olarak hatırlamasam da kasığımın altında ufak bir çıkıntı vardı, bunu ne kontrol ettim ne de önemsedim ki bu süreçte eşim hamile kaldı (hamilelik sürecinde rutin smear vb. testler uygulanıyor ve bunlarda herhangi bir sorun gözlemlenmediğini farkettik.) Sağlıklı bir bebişimiz oldu.

    Genital bölge temizliğimi jilet ya da makine ile göbek altı ile penis üst kısmı arasını temizleyerek yapardım. Bundan yaklaşık 1 - 1.5 sene önce ilk defa tüy dökücü krem kullandım ve penis çevresine de krem kaydırdığım için tüm bölgeyi temizlemek zorunda kaldım. Benim sorunum tam olarak burada başladı ki sonrasında siğil sayısı 2 veya 3 olmuştu. Ben bu siğillerin ne olduğunu, neden olduğunu dahi bilmiyor hiç de önemsemeyerek hayatıma devam ettim. Yine bir kaç ay sonra jiletle temizlik yaparken jilete takıldı ve kanama oldu, elimle koparmaya çalıştım vs. Sonrasında bu siğillerin sayısı 5-6'yı buldu. Şunu söylemek isterim ki bir miktar büyüdüler de. Biz bunu kıl dönmesi gibi değerlendirdik. İş yoğunluğu, hayat karmaşası erteledikçe erteledik.

    Geçtiğimiz hafta farklı bir hastalık için ameliyata gittiğimde (kıl dönmesi), doktor bunların HPV olduğunu ve evli olup olmadığımı sordu. Evli olduğumu söyleyince eşinde de vardır yakılması gerekiyor dedi. Benim kasığımda olanları hemen yaktı. Böylelikle HPV ile tanışmış oldum. Eve geldiğimde konudan eşime bahsettim ve eşimin genital bölgelerini kontrol ettim herhangi bir şey görmedim ve eşim de bu güne kadar böyle bir siğil durumu yaşamadığını söyledi. Araştırdıkça sinir, stres, paranoyalarım arttı. Eşimi test için götüreceğim birkaç gün içerisinde. Şimdiden forumlarda tavsiye edilen ek gıdalardan sipariş verdik, herhangi bir şey çıksa da çıkmasa da 6 ay boyunca kullanacağız. Anlam veremiyorum, oturtamıyorum. Bu virüsü senelerce vücudumda mı taşıdım? Eşimde neden herhangi bir siğil vs. durum yok. Hamilelik sürecinde yapılan testlerde herhangi bir şey çıkmamış vs. Ki bu dönemde bende vardı. Ne yapacağımı şaşırdım.

  2. #2
    era
    era isimli Üye þimdilik offline konumundadýr
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30-09-24
    Mesajlar
    2
    Yazý tipi bozukluðu sebebiyle tekrar iletiyorum

    Öncelikle herkese selamlarýmý iletiyor, bu illetle uðraþan ya da gerisinde býrakanlara geçmiþ olsun dileklerimi iletiyorum.

    34 yaþýnda erkek bireyim. Eþimle 6 senedir beraberiz ve 2 yaþýnda çocuðumuz var. Eþimle evliliðim süresi içerisinde herhangi farklý biriyle bir iliþki yaþamadým, ki eþime de bu konuda koþulsuz þartsýz bir güvenim var. Gerek iþimiz olsun, gerekse ortak sosyal çevremiz olsun hayatýmýzýn büyük bir bölümünü zaten birlikte geçiriyoruz.

    Daha önce HPV ile ilgili herhangi bir bilgim ya da duyumum olmadý. Ancak zamanýný tam olarak hatýrlamasam da kasýðýmýn altýnda ufak bir çýkýntý vardý, bunu ne kontrol ettim ne de önemsedim ki bu süreçte eþim hamile kaldý (hamilelik sürecinde rutin smear vb. testler uygulanýyor ve bunlarda herhangi bir sorun gözlemlenmediðini farkettik.) Saðlýklý bir bebiþimiz oldu.

    Genital bölge temizliðimi jilet ya da makine ile göbek altý ile penis üst kýsmý arasýný temizleyerek yapardým. Bundan yaklaþýk 1 - 1.5 sene önce ilk defa tüy dökücü krem kullandým ve penis çevresine de krem kaydýrdýðým için tüm bölgeyi temizlemek zorunda kaldým. Benim sorunum tam olarak burada baþladý ki sonrasýnda siðil sayýsý 2 veya 3 olmuþtu. Ben bu siðillerin ne olduðunu, neden olduðunu dahi bilmiyor hiç de önemsemeyerek hayatýma devam ettim. Yine bir kaç ay sonra jiletle temizlik yaparken jilete takýldý ve kanama oldu, elimle koparmaya çalýþtým vs. Sonrasýnda bu siðillerin sayýsý 5-6'yý buldu. Þunu söylemek isterim ki bir miktar büyüdüler de. Biz bunu kýl dönmesi gibi deðerlendirdik. Ýþ yoðunluðu, hayat karmaþasý erteledikçe erteledik.

    Geçtiðimiz hafta farklý bir hastalýk için ameliyata gittiðimde (kýl dönmesi), doktor bunlarýn HPV olduðunu ve evli olup olmadýðýmý sordu. Evli olduðumu söyleyince eþinde de vardýr yakýlmasý gerekiyor dedi. Benim kasýðýmda olanlarý hemen yaktý. Böylelikle HPV ile tanýþmýþ oldum. Eve geldiðimde konudan eþime bahsettim ve eþimin genital bölgelerini kontrol ettim herhangi bir þey görmedim ve eþim de bu güne kadar böyle bir siðil durumu yaþamadýðýný söyledi. Araþtýrdýkça sinir, stres, paranoyalarým arttý. Eþimi test için götüreceðim birkaç gün içerisinde. Þimdiden forumlarda tavsiye edilen ek gýdalardan sipariþ verdik, herhangi bir þey çýksa da çýkmasa da 6 ay boyunca kullanacaðýz. Anlam veremiyorum, oturtamýyorum. Bu virüsü senelerce vücudumda mý taþýdým? Eþimde neden herhangi bir siðil vs. durum yok. Hamilelik sürecinde yapýlan testlerde herhangi bir þey çýkmamýþ vs. Ki bu dönemde bende vardý. Ne yapacaðýmý þaþýrdým.

  3. #3
    Özel Üye drmedusa - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12-12-16
    Nereden
    ÝSTANBUL, YENÝKAPI
    Mesajlar
    494
    Siðil oluþturan tipler düþük riskli olduklarý için smear temiz gelmiþtir. Bu iyi bir þey. Bence fazla stres yapmadan baðýþýk lik desteklerini kullanmaya baþlayýn ahcc alabilirsiniz
    Yard.Doç.Dr Levent TÜRK (Dr. Medusa) Muayehane: Küçük Langa Caddesi, No:30 – 12 YENÝKAPI/ ÝSTANBUL cep: 05414101491 – Asistaným serkan tel: 05464466340 Mail: drleventturk@gmail.com

    www.leventturk.com.tr

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye