Bulaşmaz dememiş iyi okuyamamışsın galiba çok çok çok az ihtimalle bulaşır demiş. Bağışıklık güçlendirici önermedi onu ben ısrarla sordum onu da iyi okuyamamışsın.

Aşı için de gardasil and side effects ya da gardasil and ms,death gibi aramalar sonucunda ulaşabilirsin.

Binlerce dönüş var ama bir tanesini paylaşayım.


https://www.google.com.tr/amp/m.sabah.com.tr/yasam/2012/01/04/hpv-asisi-tartismasi/amp

Son olarak da hiçbir devlet sana negatif veriler sunmamaya çalışır. Asker'de ölürsen de eğitim zayiatı olarak geçersin mesela devlet biz bu adamı öldürdük demez haber olmadığın sürece. Devletlerin verdiği veriler yerine insanların tecrübelerini dikkate alırım ben.

Ayrıca Avusturya devletini bu aşıyı yaptırması onu güvenli mi yapar?

Neden Amerika , İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde zorunlu yaptırılmıyor madem o kadar güvenli ve sorun çözücü?

Gardasil'den bahsediyorsan 2006 yılında piyasaya sürülmüş bir aşıyı maşallah Avusturya hükumeti 1 sene içinde inceleyip onaylayıp bütün ülkeye yaptırmış yani , o da güzel.

Bağışıklık sistemi ile ilgili bir sorunu yoksa herhangi bir bağışıklık sistemi güçlendirici kullanmasına gerek yok demiş.

Evet işi gücü bıraktım foruma yeni üye kazandırmakla uğraşıyorum.


Alıntı srkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer ki foruma yeni hpv'li üyeler kazandırmak gibi bir amacınız varsa bilemem ama, "hpv sadece genital bölgenin siğille temasıyla bulaşır, o zaman siğil yokken rahat rahat sevişebiliriz" anlayışı olabilecek en bencilce yaklaşımdır. Siğil yapmayan bunca hpv tipinin nasıl bulaştığını hiç mi düşünmediniz mesela.

Human Papillomavirus Prevalence and Type Distribution in Male Anogenital Sites and Semen | Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention

Bakın bu çalışmadaki tabloda hpv pozitif erkeklerin farklı genital bölgelerinden alınan numunelerin pozitif çıkma oranları var. Görüleceği, üzere testisler, perianal bölge, kasıklar vb. gibi tüm genital bölgeden hpv pozitif olan dna'lar bulunabiliyor. Siğilin yoksa kondomla sevişirsen bulaşmaz diyen bir doktorun da hpv konusunda cahiliyeti apaçık ortadadır. Yahu hpv tiplerinin % 80'i siğil yapmıyor zaten, bunlar ışınım yoluyla mı bulaşıyor. Siğil yoksa gider test yaptırırsın, eğer genital bölgenden alınan numunlerde hpv pozitif dna'ya rastlanmadıysa hpv negatif sonuç alırsın zaten, sonrasında da kiminle istiyorsan sevişirsin. Ama hpv pozitif isen genital bölgende virüs bulunduğu anlamına gelir, ve genital bölgendeki hpv pozitif dna bulunan bölgeni başka birinin genital bölgesine temas ettirirsen bulaştırırsın, bu kadar basit.

Hpv negatif olmanın da iki yolu vardır, birincisi beklemek hpv tipine göre 1 ila 5 yıl arası beklenebilir. Veya bağışıklık takviyesi kullanarak bu süreyi kısalmak. Doktor demiş ki, otoimmun rahatsızlığı olanların veya bağışıkllık baskılayıcı ilaç kullananların haricindekilerin bağışıklık güçlendirici kullanmasına gerek yoktur. Yahu otoimmun rahatsızlıklar, bağışıklık sisteminin vücudun kendi hücresini yabancı bir organizma sanıp saldırıya geçtiği rahatsızlıklardır. Ve böyle rahatsızlıklarda bağışıklık sistemi güclendirilip bu saldırıları daha da sağlam yapması hedeflenmez doğal olarak, böyle hastalıkların çoğunda bağışıklık sitemini baskılayan tedavi uygulanır. Ve otoimmun rahtsızlıklarda da bağışıklık sistemini güçlendirmek kendi ayağına sıkmaktır, ben hiç bir hocanın böyle bir şey önereceğine inanmıyorum. Diğer taraftan bağışıklık güclendirici kullanılmasını önermeyen doktorun önerdiği her şeyin (kefir, beta glukan, sağlıklı beslenme) bağışıklık güçlendirici olması da garip.

Hpv negatif olmak her şeyden önce karşı tarafa bulaştıracak hpv pozitif dna'ya sahip olmamaktır, vücuttan tamamen atıldığına inanmadan yaşamak istiyorsanız tercih sizin ama en azından negatif olmak için çabalayın ki, başkalarına bulaştırmadan sevişin.

Aşıyı da bu kadar yerin dibine sokmayın, Avustralya'da 2007 yılından beri 12-26 yaş arasındaki tüm genç kızlar devler tarafından düzenli aşılanıyor, 2013 yılında bu programa erkekler de dahil edildi, bu 10 senelik süreçte hpv virüsünün gözlenme oranının % 75 düştüğü açıklanmış. 10 senedir düzenli aşılama takviminine halen devam ettiklerini düşünürsek, yan etki olarak çok ciddi bir durumla karşılaşmamış olmalılar. Sonuçta Avustralya devletinin kendi insanını kobay olarak kullanacağı pek akla yatkın gelmiyor.