Sayfa 1 Toplam 6 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 52 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: 1.5 senelik süreçte bir anda tip16 pozitif oldum.

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11-09-24
    Mesajlar
    19

    1.5 senelik süreçte bir anda tip16 pozitif oldum.

    Merhaba,
    Buraya kendi hikayemi anlatmaya geldim. 1.5 senedir hpv pozitifim ve bundan kurtulamıyorum. Bu süreçte burayı çok takip ettim ancak başıma gelen son durumdan sonra hesap açmaya karar verdim.
    İlk birlikteliğimden 6 ay sonra hayatımda verdiğim ilk smear örneği ASCUS çıktı. Kolposkopi oldum, 5 parça alındı, sadece biri CIN1'di. AHCC başladım, sigara hayatımda yok denecek kadar az, spor yapıyorum, elimeden geldiğince sağlıklı besleniyorum, neredeyse herkes gibi oldukça stresli bir hayatım ve anksiyeteli bir yapım var. CIN1 geriledi, bir daha ASCUS sonucu görmedim.
    2 ayrı kişiyle birlikte olmuştum ve toplamda 6 tip kaptım. 2023 Ağustosta 6 tip pozitiftim: 59, 31, 6, 66, 52 ve 54. Testi o dönemki doktorum anlaşmaşı olduğu Tetra Lab'a göndermişti.
    Boğazımda da tip73 vardı.
    Bu sene ocakta Gelişim Lab'da test yaptırdım, boğazım negatife dönmüştü. Vajinada da tip 52 ve 59 pozitifti (Gelişimin baktığı tipler arasında tip54 yok o yüzden onu atmış mıyımdır bilmiyorum). Sırasıyla logkopya sayıları 4.5 ve 4.2'ydi. 6 ay sonra yaptıracağım testte nihayet negatifi göreceğime dair çok umutluydum. Mart ayında verdiğim smear temizdi.
    Bu sene ağustosta tekrar Gelişim'de oral örnek verdim, yine negatif geldi. Ayrıca vajinamın dışındaki bir siğili kriyo ile düşürttüm.
    Birkaç gün önce doktoruma kontrole gittim. Smear için örnek verdim, henüz çıkmadı ama doktorum rahim ağzının temiz olduğunu söyledi. Aynı doktora "negatif olduktan sonra ahcc kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz" soruma "bırakabilirsin bir süre sonra ahcc bir işe yaramıyor zaten" dedi. İlk sorum budur, bu bilgi doğru mu? Burada bunu okuduğumu hiç hatırlamıyorum, ahccyi bu forumla öğrenmiştim.
    Doktorumun aldığı örneği Gelişim Lab'a götürdüm. Beni yıkan ve anlamadığım sonuç burada geldi, tip52 ve 59un virus yükü artmıştı, üzerine bir de tip16 pozitif gelmişti. Bu sefer labda örnek vererek testi tekrarlattım, yine aynı sonuç.
    Canım çok sıkıldı. Bu süreçte hiç cinsel olarak aktif olmadım. Tip16yı kapmış olma ihtimalim yok. Hastanede muayene sırasında ekipmanlardan bulaşma ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ancak tip16'nın 1.5 senedir kuluçkada kalması mümkün mü? Bu virusun kuluçka süresi 6 ay değil mi? Ben ocaktan beri aynı hayat tarzıma sahipken sanki vucudum bana gıcıklık olsun diye oturduğu yerde bu virüsleri çoğaltmış yenisini üretmiş.
    Kriyo ile test verme tarihim arasında 1 ay gibi bir süre var. Kriyo dışarıya yapıldığı için test sonucunu etkileyeceğini düşünmedim.
    Bütün önerilerinize açığım, teşekkürler.

  2. #2
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    03-10-23
    Mesajlar
    85
    Yazýlarýnýz okunmuyor malesef

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11-09-24
    Mesajlar
    19
    Forumun turkce karakterleri desteklemediginin farkinda degildim, kolay okunabilmesi icin yazdigim gönderiyi düzenleyerek asagi ekliyorum:


    Merhaba,
    Buraya kendi hikayemi anlatmaya geldim. 1.5 senedir hpv pozitifim ve bundan kurtulamiyorum. Bu surecte burayi cok takip ettim ancak basima gelen son durumdan sonra hesap acmaya karar verdim.
    Ilk birlikteligimden 6 ay sonra hayatimda verdigim ilk smear sonucu ASCUS cikti. Kolposkopi oldum, 5 parca alindi, sadece biri CIN1'di. AHCC basladim (2023 Mayis), sigara hayatimda yok denecek kadar az, spor yapiyorum, elimeden geldigince saglikli besleniyorum, neredeyse herkes gibi oldukca stresli bir hayatim ve anksiyeteli bir yapim var. CIN1 geriledi, bir daha ASCUS sonucu gormedim.
    2 ayri kisiyle birlikte olmustum ve toplamda 6 tip kaptim. 2023 Agustosta 6 tip pozitiftim: 59, 31, 6, 66, 52 ve 54. Testi o donemki doktorum anlasmali oldugu Tetra Lab'a gondermisti.
    Bogazimda da tip73 vardi.
    Bu sene ocakta Gelisim Lab'da test yaptirdim, bogazim negatife donmustu. Vajinada da tip 52 ve 59 pozitifti (Gelisimin baktigi tipler arasinda tip54 yok o yuzden onu atmis miyimdir bilmiyorum). Sirasiyla logkopya sayilari 4.5 ve 4.2'ydi. 6 ay sonra yaptiracagim testte nihayet negatifi gorecegime dair cok umutluydum. Mart ayinda verdigim smear temizdi.
    Bu sene agustosta tekrar Gelisim'de oral ornek verdim, yine negatif geldi. Ayrica vajinamin disindaki bir sigili kriyo ile dusurttum.
    Birkac gun once doktoruma kontrole gittim. Smear icin ornek verdim, henuz sonucu cikmadi ama doktorum rahim agzimin temiz gorundugunu soyledi. Ayni doktora "negatif olduktan sonra ahcc kullanimiyla ilgili ne dusunuyorsunuz" soruma "birakabilirsin bir sure sonra ahcc bir ise yaramiyor zaten" dedi. Ilk sorum budur, bu bilgi dogru mu? Burada bunu okudugumu hic hatirlamiyorum, ahccyi bu forumla ogrenmistim.
    Doktorumun aldigi ornegi Gelisim Lab'a goturdum. Beni yikan ve anlamadigim sonuc burada geldi, tip52 ve 59un virus yuku artmis, uzerine bir de tip16 pozitif gelmisti. Bu sefer labda ornek vererek testi tekrarlattim, yine ayni sonuc.
    Canim cok sikildi. Bu surecte hic cinsel olarak aktif olmadim. Tip16yi kapmis olma ihtimalim yok. Hastanede muayene sirasinda ekipmanlardan bulasma ihtimalini dusunmek istemiyorum. Ancak tip16'nin 1.5 senedir kuluckada kalmasi mumkun mu? Bu virusun kulucka suresi 6 ay degil mi? Ben pozitif oldugumu ogrendigimden beri ayni hayat tarzina sahipken sanki vucudum bana giciklik olsun diye oturdugu yerde bu virusleri cogaltmis ve yenisini uretmis.
    Kriyo ile test verme tarihim arasinda 1 ay gibi bir sure var. Kriyo disariya yapildigi icin test sonucunu etkileyecegini dusunmedim.
    Butun onerilerinize acigim, tesekkurler.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11-09-24
    Mesajlar
    19
    Evet fark ettim, duzelttigim halini onceki mesajimda yazdim, tesekkurler

  5. #5
    Kýdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18-05-24
    Mesajlar
    159
    Her soruna cevap verecek donanýmým yok ama ahcc konusunda doktorlar fikir birliðine sahip deðil benim gittiðim bi doktor ahcc ye baþlattý, bir diðeri gerek yok boþ masraf onlar sen baðýþýklýðýný güçlü tut dedi, bir diðeri papilocare önerdi falan
    filan ki hepsi de deneyimine güvendiðim hekimlerdir

  6. #6
    Kýdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18-05-24
    Mesajlar
    159
    Negatif çýkýp sonradan pozitif çýkma konusunda da virüsün baðýþýklýk yükselince latent kaldýðýný, düþtüðünde tekrar pozitif sonuç çýkabildiðini vücuttan hiçbir zaman atýlamadýðýbu söyleyen doktorlar da var ama bunda da yine fikir birliði yok. Ahcc öneren doktorum tamamen atýlabileceðini, ahcc ye gerek yok diyen doktorum da seneler sonra tekrar pozitife dönme ihtimali olabileceðini söylemiþti yani þu þöyledir diye yardýmcý da olamýyorum hani sen de haklýsýn hep kafa karýþýklýðý bunlar

  7. #7
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    02-09-24
    Mesajlar
    38
    Ben kendi fikrimi yazmak istiyorum.Bence sende tip16 hep vardý ama testte çýkmadý çünkü bu kadar kýsa sürede cin yapan 16 olabilir diye düþünüyorum.Ben 51 pozitifim ve 6 sene sonra cin1 yaptý.6 sene boyunca cin yapmamasýnýn sebebi de bence 16 ve 18 kadar tehlikeli olmamasý.

  8. #8
    Kýdemli Üye
    Üyelik tarihi
    18-05-24
    Mesajlar
    159
    Evet ben de hüzünlünün yazdýðýný yazmak üzereydim sende muhtemelen 16 hep vardý ama çýkmadý testte. Bazen bazý tiplere hassasiyeti farklý oluyor kullanýlan cihazlarýn

  9. #9
    Tecrübeli Üye
    Üyelik tarihi
    02-09-24
    Mesajlar
    38
    Tamamen emin olmak istiyorsan mavi labda tekrar test yaptýrabilirsin bence.

  10. #10
    Özel Üye
    Üyelik tarihi
    23-09-23
    Mesajlar
    368
    13 ay boyunca çok sayýda makale okudum ve HPV hakkýnda bilgi edindim. Test sonuçlarým negatif, ancak HPV pozitif olma korkusundan dolayý biraz bilgi sahibiyim. Prof. doktorlar testlerin bazen yanýltýcý olabileceðini söylüyor; çünkü 30'dan fazla farklý cihaz var. HPV tipleri, özellikle Tip 16 olup olmadýðý doktorlar için o kadar önemli deðil. Önemli olan sonuç pozitifse, kolposkopi ve biyopsi ile deðerlendirme yapýlýyor. Florada bir deðiþiklik olup olmadýðýna bakýlýyor ve bu deðerlendirmeye göre hasta 6 ayda bir izleniyor. Prof. doktorun anladýðým kadarýyla, yapýlan tiplemelere pek güvenmediði ve pozitif çýkan hastalarýn takibinin daha önemli olduðunu belirtiyor. Ayrýca, 1 hastada bu kadar fazla tipin mümkün olmadýðýný söylemisti o cihazda sorun var

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  
Design by Makay @ vBulletin Türkiye