Arya Nickli Üyeden Alıntı
Dediğim gibi herkesin fikri kendine. Ben kendi deneyimlerimi, gördüğümü, bilgimi aktardım, bu konuda fikir birliği yapmak zorunda değiliz. Sonuçta hpv dna tiplendirme testi diye bir şey var ve burda eger 14 tipe bakılmışsa pekçok yaygın tip ortaya çıkıyor. Tiplendirme testinde ancak başka bir tipin viral yükü epey düşükse çıkmama ihtimali var.
Ayrıca belki bakmamışsındır; Bu röportajda burada kalsın:
Hpv taşıyıcısı biri başka birine hpv virüsünü bulaştırdıktan sonra bulaştırdığı tip neden tip değiştiriyor?
Bir çok hastamızda da , kişisel gözlemimiz, partnerler arasında tek eşli oldukları dönemde farklı bir temas olmamasına rağmen HPV tipinde değişikliklerin görülebildiği yön. Bunun en sık sebebi bunun bir DNA virüsü olması yanında HPV tiplerinin kişiden kişiye farklı inkubasyon süresi olabileceği için bir kişide HPV testinde tespit edilen HPV tipinin diğer kişi tarafından alınmış olmasına rağmen uzun bir inkübasyon süresi veya “sessiz enfeksiyon” olabilme olasılığı ile tespit edilememsei veya aynı HPV tipinin daha sonraki süreçte pozitif olarak çıkabilme olasılığıdır.
HPV kişiye özel bir hastalık olup aynı tipler farklı kişilerde değişik inkubasyon süresi ve değişik sonuçlar soğurabileceği gibi vücutta kalış süreleri de değişik olabilmektedir. Burada en önemli faktör kişinin bağışıklık sistemidir. HPV nin vücuttat yapığı “HPV Yolculuğu” sürecini ve olası etkilerini işte bu bağışıklık sistemi, cinsiyet, sigara / tütün alışkanlığı, kişinin yaşı, sistemik hastalıklar, aynı zamanda HSV varlığı gibi ek faktörler belirler. Op.Dr.Nevra Topalismailoğlu